Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /latinica

Bogićević: Moje povlačenje je bilo neopozivo, današnje glasanje je suvišno

Izvor: klix.ba

Bogić Bogićević, ako je suditi prema pismu koje je poslao novoizabranom predsjednku Gradskog Vijeća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću, neće odustati od svoje odluke da ne želi biti gradonačelnik glavnog grada BiH.

Kako je u pismu rekao Bogićević, ne trebaju očekivati njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno.

“Prije dva dana javno i neopozivo povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje neopozivo povlačenje kandidature”, piše Bogićević.

Kako je rekao, radi zaustavljanja daljih manipulacija njegovim imenom, traži da javnost bude obavještena o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da je 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o njemu u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

“Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio”, zaključuje Bogićević.

Podsjećamo, nakon što je danas za predsjednika Gradskog vijeća Sarajeva izabran Jasmin Ademović, vijećnici su jednoglasno izglasali Bogića Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva, koji je bio jedini kandidat.

Važno je napomenuti da je Bogićević nakon sjednice Gradskog vijeća 24. marta, dao neopozivu ostavku na mjesto kandidata za gradonačelnika Sarajeva.

Filter 2019