Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /latinica

Biljana Čekić dobija stipendiju za školovanje

Izvor: RTRS

Djevojčici Biljani Čekić iz Kozarske Dubice koja je tumačila ulogu u filmu “Dara iz Jasenovca” predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio je stipendiju. Dogovoreno je da će Biljani stipendija biti isplaćena za svaki stepen obrazovanja.

Institucije Republike Srpske prepoznale su značaj filma “Dara iz Jasenovca”, ali i uloge Biljane Čekić iz Kozarske Dubice. Priču o stradanju djece u najzloglasnijem logoru Jasenovac u toku Drugog svjetskog rata, prenijela je trinaestogodišnja učenica koja ranije nije bila na časovima glume. Sa ovim pozivom Biljana ima želju da nastavi da se bavi i u budućnosti, a lakše će biti ostvarena uz finansijsku podršku institucija.

– Da kažem da su se sve želje ispunile i one koji nisu se ostvaruju. Za srednju školu ne znam još šta da upišem, razmišljam o tome, ali željela bih da upišem Fakultet dramskih umjetnosti – naglasila je Biljana Čekić, koja je maestralno odigrala ulogu Dare u filmu “Dara iz Jasenovca”.

Stipendija od 200 za osnovno, 400 za srednje i 700 maraka za fakultetsko obrazovanje biće od pomoći i porodici, koja je ponosna na Biljanin uspjeh . Ovo nije prva finansijska podrška institucija Srpske mladoj talentovanoj glumici iz Kozarske Dubice.

– Bez toga ja ne bi imao uslova za to, iskreno da kažem. Popularnost je, tako je kako je. Ponosan sam na to sve. Sretan. Želim da uspije u životu, kao i sva djeca svijeta. Svu sreću želim – ponosno kaže otac Radovan.

Ponosni su i stanovnici Kozarske Dubice, ali i Republike Srpske. Zbog toga je ranije istaknuto da su institucije Srpske na raspolaganju mladoj glumici Biljani Čekić, a biće i podrška svima koji se odluče na podvig poput onog Predraga Antonijevića u igranom filmu “Dara iz Jasenovca”, u kojem je prenio stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Filter 2019