Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Aleksandar Lazić – potpis na dramatizaciju i režiju “Sedmog dana”

Autor: FILTER/M.K.

Ostalo je 14 dana do premijere pozorišne predstave “Sedmi dan” koju je po istoimenom romanu Gorana Vračara, režirao i dramatizovao Aleksandar Lazić.

Lazića ćemo 15. marta gledati na sceni Kulturnog centra jer je jedan od glumaca.

“Nakon čitanja romana “Sedmi dan” Gorana Vračara, razumijevajući filigranske odnose i kompleksnu stvarnost sadašnjih ljudi na zemlji u svojim problemima, koji lutaju i tumaraju, imao sam potrebu da pomognem u odgonetanju. Vidjevši motive koji će nam donijeti novu prizmu i uvid u razrješenje, dramaturški sam pokušao da tumačim kako se motiv ljubavi i ubistva može staviti u dvije ravni. Božansku i zemaljsku. Tu svako od nas može da upotrijebi svoja sredstva u mogućnosti da nam sutra, a i našoj djeci, bude bolje. Djelo će pokazati put i plodove koje smo ubrali usput”, kaže Lazić u izjavi za Filter.

Premijera predstave u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo je zakazana za 15. mart a potom slijede izvođenja u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci i Nišu.

Aleksandra Lazića smo gledali u filmovima “Na lepom plavom Dunavu”, “Bližnji”, “Balkanska međa”, “Pijavice” i “Ime naroda, te serijama “Jelena”, “Pet”, “Jugoslovenka”, “Tajne službe Srbije” i “Balkanska međa”.

Filter 2019