Mon. May 10, 2021
ћирилица /latinica

Džiu džicu klub “Slavija”: Najveći uspjeh su srećna i zadovoljna djeca

Autor: FILTER/M.K.

Džiu džicu klub “Slavija” Istočno Sarajevo osnovan je 2008. godine i trenutno broji više od 80 članova koji su osvajači republičkih, balkanskih i evropskih medalja.
Godinama unazad klub je od strane JJS RS proglašavan za najbolji po broju osvojenih medalja, a članovi kluba za najbolje muške i ženske pojedince u državi.
Od strane opštine Istočno Novo Sarajevo 2018. godine klub je proglašen za najuspješniji sportski kolektiv sa 169 medalja.

Najveći uspjeh kluba nisu medalje i priznanja, već srećna i zadovoljna djeca. Ističe ovo u razgovoru za “Filter” Danijel Blažić, sportski direktor i glavni trener džiu džicu kluba “Slavija”.

“S obzirom na cijelu situaciju sa korona virusom, 2020. godina je bila pravi izazov za sportiste, pogotovo za očuvanje motivacije i fokusa. Uspjeli smo da uzmemo učešće na dva takmičenja, u februaru u Herceg Novom i martu u Mariboru, nakon čega je uslijedila ogromna pauza sa kolektivnim treninzima. Možda i najveći rezultat u protekloj godini je taj da smo ostali živi, zdravi i na okupu, motivisani i fokusirani na nadolazeća takmičenja” kaže Blažić.

“Slavija” dva puta godišnje vrši upis novih članova, u februaru i septembru. Upis je otvoren a član može postati svaka zdrava osoba, donje starosne dobi 6 godina.

“Treninzi se održavaju u tri grupe – početnička, srednja i starija grupa, tri puta sedmično. U toku upisnog perioda pružamo mogućnost svima da probaju ovu japansku borilačku vještinu i poklanjamo gratis članarinu mjesec dana, uz besplatan upis.
Nudimo dobre uslove za rad, stručan kadar i dobru atmosferu i organizaciju, po čemu smo prepoznatljivi u našoj lokalnoj zajednici”, poručuje Blažić.

Džiu džicu klub “Slavija’ Istočno Sarajevo je zapravo jedna velika porodica. Sportski direktor i glavni trener kluba priča nam da roditelji imaju puno povjerenje u klub, pa često upišu dvoje ili više djece

“Trenutno imamo 17 porodica sa dvoje djece koja treniraju. To su Bojanići, Ždrale, Gotovci, Marići, Tadići, Petrovići, Krajišnici, Ikonići, Sikime, Babalji, Ikanovići, Pandžići, Arnautovići, Kovačevićke, Lužajići, Maunage… Nekada su u klubu trenirali i Matići, Blažići, Jeftovići, Gojmerci, Bujaci, Kvrgići, Kenjići, Damjanovićke, Glavaši, Miličevići, Crnogorci, Bobići, Papazi i još mnogo drugih porodica”, kaže Blažić.

Poručuje da su ponosni na činjenicu da su dio odrastanja velikog broja djece, da imaju priliku da ih vaspitavaju, usmjeravaju, motivišu i izvlače najbolje iz svakog pojedinca.

Filter 2019