Wed. May 12, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić i Jugović: Pomoć privredi i zajednički projekti u fokusu saradnje

Autor: FILTER/D.L.

Infrastrukturni projekti, pomoć privrednim subjektima i sportskim klubovima, samo su neke od tema o kojima je načelnik opštine Pale Boško Jugović razgovarao sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, rekao je da se teme današnjeg sastanka tiču zajedničke saradnje opštine Pale i grada Istočno Sarajevo. On je dodao će Grad Istočno Sarajevo uzeti učešće u u nekoliko infrastrukturnih projekata na podrčuju opštine Pale čija će sredstva obezbijediti Vlada Republike Srpske. Dogovorena je podrška značajnim sportkim klubovima sa područja lokalnih zajednica, izrada socijalne karte grada ali i pomoć privrednim subjektima.

„Grad Istočno Sarajevo će posredstvom Vlade RS u ovoj godini, obezbijediti 500.000KM i želja nam je da dođemo do jednog ili dva infrastrukturna projekta koja ćemo zajednički uraditi u opštini Pale. Razgovarali smo i o aktivnijem odnosu prema privredi gdje ćemo u narednih mjesec i po dana obići nekih 20 – 30 privrednih subjekata na području opštine Pale i identifikovati sve ono što je potrebno da bi nastavili svoje funkcionisanje i razvoj. Razgovarali smo i o modelu izgradnje socijalne krate grada Istočno Sarajevo i karte koja će da objedini socijalnu sliku svih stanovnika u sastavu grada, kako bi došli do faze izgradnje modela podrške ljudima kojima je pomoć neophodna”, dodao je Ćosić.

Na sastanku je dogovorena pomoć sportskim klubovima na području lokalnih zajednica, kao i izrada dva softvera za razmjenjivanje podataka o privrednim subjektima i razvoju grada.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale, istakao je da su teme današnjeg razgovora projekti na osnovu kojih će Paljani moći da osjete zašto su u sastavu grada Istočno Sarajevo, šta to njima donosi i koji su to benefiti.

„Imamo ideju da promijenimo koncepciju generalno opštine Pale i Grada Istočno Sarajevo. U narednom periodu, pokušaćemo da se dotaknemo socijalne kategorije, sporta, privrede i infrastrukture i na taj način izdvojiti određena sredstva. Već sada možemo ući u pipremu projektne dokumentacije“, istakao je Jugović.

Filter 2019