Wed. Mar 3, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić i Dodik: Istočno Sarajevo je istinski bedem Republike Srpske

Autor: FILTER/M.K.

Danas je obavljena primopredaja dužnosti između Nenada Vukovića, dosadašnjeg gradonačelnika i Ljubiše Ćosića, novog gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Jedan od sastanaka koji je Ćosić imao prvog radnog dana, bio je sa Miloradom Dodikom, srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH. Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika, predsjednik Skupštine grada, načelnici opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Sokolac, Trnovo te zamjenik načelnika opštine Istočni Stari Grad. Razgovarano je o važnim infrastrukturnim projektima čija je realizacija u toku ili tek treba da počne, kao i podršci razvoju privrede u Istočnom Sarajevu.

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, naveo je da je tema sastanka bila i zaštita i unapređenje najvažnijih obilježja grada.
„To su, između ostalih, Univerzitet, Bolnica i Jahorina. Važno je da se vodi računa o ravnomjernom razvoju grada. U naredne dvije godine možemo računati na paket podrške privredi koji ćemo zajedno kreirati. To se odnosi na postojeće ali i nove privredne subjekte koji trebaju zaposliti ljude u Istočnom Sarajevu”, rekao je Ćosić nakon sastanka.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da je cilj pronalazak rješenja koja poboljšavaju kvalitet života na ovom području. Najavio je potpunu rekonstrukciju puta koji od Istočnog Sarajeva vodi do Zvornika, te da će dio preko Romanije biti završen u naredne dvije godine. Istakao je da je zadovoljan stanjem na Jahorini i da će se ulaganja u dalji razvoj planine nastaviti.
„Treba završiti gondolu od Pala a zatim i gondolu odavde pa sve do Jahorine. Moraćemo kadrovski jačati Bolnicu. Ideja je i da se stari dio bolnice rekonstruiše za potrebe smještaja starih lica. Ovaj prostor je strateški važan za Republiku Srpsku. Drago mi je što smo se okupili i vjerujem da ćemo za mjesec-dva održati novi sastanak“, najavio je Dodik.

Filter 2019