Sun. Mar 7, 2021
ћирилица /latinica

Junačko srce – Nole jači od povrede i Raonića

Izvor: FILTER/O.B.

„Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“!

Danas je ova Njegoševa misao dobila svoj smisao i na teniskom terenu Melburn parka u Australiji. Novak Đoković je savladao Miloša Raonića sa 3:1 u setovima uprkos nezgodnoj povredi od prije dva dana. Nole nije mogao da koristi svoja teniska oružja onako kako on to zna, ali njegovo junačko srce ne može niko i ništa da omete.

Cijeli teniski svijet i svi navijači srpskog tenisera od petka su strepili šta će se desiti sa Novakom i da li će biti u stanju da nastavi svoj pohod po rekordnu 9. titulu u Australiji nakon povrede. Redale su se vijesti o tome kako Novak nije trenirao u subotu, kako je za njega završen turnir…

Međutim…

U nedjelju u 10:30 časova Novak je izašao na teren protiv Crnogorca sa kanadskim pasošem Miloša Raonića i u četiri seta ga pobijedio 3:1 (7:6 4:6 6:1 6:4).

Prvi set, rovovska borba. Igralo se gem za gem, nije bilo brejkova. Posle 6:6 ušlo se u taj brejk koji je Nole osvojio i poveo 1:0 u setovima.

Drugi set dobija Raonić sa 6:4 i rezultat u tom trenutku je bio 1:1 u setovima. Raonić je zatražio medicinski tajm aut zbog povrede skočnog zgloba. Uskoro je meč nastavljen. Raonić oduzima Novaku servis i osvaja brejk u petom gemu drugog seta, tu prednost zadržava do kraja seta.

Treći set Novak osvaja u velikom stilu 6:1. Posle uvodnih 1:1 Nole servira odlično za 2:1 u gemovima, pa onda oduzima servis Raoniću za 3:1. Do kraja seta Novak oduzima još jedan servis Raoniću i završava treći set u svoju korist.

U četvtrom setu smo vidjeli veliku borbu i neriješen rezultat u gemovima do 4:4. Onda Novak pravi brejk na servis Raonića za 5:4. U sljedećem gemu Novak je rutinski servirao i osvojio svoj treći set, a ujedno i meč.

Ovo je bio 12. meč Novaka i Miloša i rezultat je 12:0 za našeg tenisera.

Sljedeći meč u četvrtfinalu Australian Opena Novak igra protiv Aleksandra Saše Zvereva.

Filter 2019