Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

Jelena Velkovski: “Sedmi dan” velika inspiracija

Autor: FILTER/M.K.

Publika u Istočnom Sarajevu će 15. marta na sceni Kulturnog centra gledati Jelenu Velkovski.

Ona je dio glumačke ekipe pozorišne predstave “Sedmi dan”, koju je po istoimenom romanu Gorana Vračara, režirao i dramatizovao Aleksandar Lazić.

U izjavi za Filter Jelena Velkovski kaže da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo pokušati oživjeti likove po romanu Gorana Vračara, uz sjajan i nadasve inspirativan rad i indikacije reditelja Aleksandra Lazića, koji je dramatizovao ovaj tekst.

“Proces je uzbudljiv, istrazivački, gdje svakom probom reditelj Lazić otkriva nove nijanse i slojeve ovog dubokog teksta, iznova nas tjera na promišljanje i stvaranje. Odgovornost je velika, ali vjerujem i da će publika zaviriti i zajedno promišljati sa nama i da ćemo prenijeti energiju i poruku te opravdati povjerenje svih onih koji žele da vide stvaranje Sedmog dana”, poručuje Jelena.

Premijera predstave “Sedmi dan” u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo je zakazana za 15. mart a potom slijede premijere u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci i Nišu.

Jelena Velkovski rođena je u Beogradu 1986.godine. Glumu je diplomirala 2010.
Od uloga koje je ostvarila na televiziji i filmu izdvajaju se uloge u prošlogodišnjim ostvarenjima „Nećeš biti sama“, „Tate“, „Ljubavni zalogaj”, „Drim tim“.

Ranijih godina gledali smo je, između ostalih, u ostvarenjima „Inkarnacija”, „Krst u pustinji“, „Jutro će promeniti sve“, „Kukavica“, „Brijanje“, „Parada“.

Filter 2019