Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /latinica

Jaka i stabilna Srbija garant napretka i stabilnosti regiona

Izvor: Srna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki povodom Sretenja – Dan državnosti Srbije istakao je da se rukovodstvo i narod Republike Srpske iskreno raduju ekonomskom i privrednom napretku Srbije, jer je samo jaka, stabilna i prosperitetna Srbija garant napretka i stabilnosti cijelog regiona.

“Proslavljanje dana kada je donesen prvi demokratski, Sretenjski ustav, čvrsti je temelj na kojem Srbija postoji, izgrađuje se i razvija kao parlamentarna, demokratska i slobodna država”, naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Skupštine Ivici Dačiću i predsjedniku Vlade Ani Brnabić.

Čubrilović je zahvalio Vučiću i rukovodstvu Srbije za nesebičnu pomoć koju Srbija pruža Srpskoj, kroz veoma značajne projekte, skoro u svim lokalnim zajednicama.

“Želim da istaknem da je naša saradnja proteklih godina na najvišem nivou i da je Vaša zasluga u tome velika i nemjerljiva, što građani Srpske prepoznaju i cijene. Rukovodstvo i narod Srpske iskreno se raduju ekonomskom i privrednom napretku Srbije, jer je samo jaka, stabilna i prosperitetna Srbija garant napretka i stabilnosti cijelog regiona”, naveo je Čubrilović u čestitki koju je u svoje i u ime Narodne skupštine uputio rukovodstvu i građanima Srbije.

Čubrilović je rukovodstvu Srbije uputio iskrene pozdrave u ime najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske i izrazio nadu da će međusobna saradnja biti još čvršća i uspješnija, na korist i radost svih građana.

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – Prvi srpski ustanak i Sretenjski ustav, jedan od najdemokratskijih u 19. vijeku.  

Višković: Srpska ponosna na svaki uspjeh Srbije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku premijeru Srbije Ani Brnabić, državnom rukovodstvu i svim građanima povodom Dana državnosti Srbije, ističući da je Srbija iz godine u godinu ekonomski, politički i socijalno sve jača, a Republika Srpska ponosna na svaki njen uspjeh.

On je izrazio uvjerenje da će bratske veze, međusobno povjerenje i obostrana podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku u budućnosti biti još snažniji, na dobrobit svih građana, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

“Sa iskrenom željom da Srbija nastavi da se kreće putem prosperiteta, svim njenim građanima želim mnogo uspjeha”, navodi se u čestitki koju je Višković uputio u lično ime i u ime Vlade Srpske.

Cvijanović: Ekonomski jaka i političkistabilnaSrbija – oslonacSrpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, ističući da rukovodstvo Srpske i njeni građani u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji vide uzdanicu i najjači oslonac, a svaki njen praznik doživljavaju i osjećaju kao svoj.
“Poštovani predsjedniče, koristim priliku da još jednom izrazim zahvalnost institucijama Srbije na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i za vrijednu pomoć koja je upućena ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona”, navela je Cvijanovićeva u čestitki koju je uputila u lično ime i u ime građana Srpske.

Ona je čestitala Vučiću na svim rezultatima koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije, na suverenosti koju je pokazala u nabavci vakcina, kao i na samom procesu imunizacije, ocjenjujući da se Srbija na taj način svrstala među najuspješnije države svijeta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

“U uvjerenju da će Srbija, kao faktor regionalne stabilnosti, nastaviti putem uspjeha u svim oblastima, a naše institucionalne i bratske veze biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih naših građana, srdačno Vas pozdravljam”, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Filter 2019