Fri. Mar 5, 2021
ћирилица /latinica

Strategija za bezbjednost saobraćaja važna za Pale

Autor: FILTER/D.L.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović danas je razgovarao sa rukovodstvom Policijske uprave Istočno Sarajecovo o stanju bezbjednosti u opštini Pale. Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o radu komunalne policije.

Načelnik opštine Pale istakao je da je zadovoljan radom Policijske uprave na području opštine Pale, kao i svim aktivnostima koje su do sada uradili. Naglasio je da je poseban akcenat stavljen na efikasnost video nadzora koji je doprinio rasvjetljavanju krivičnih djela, te je dodao da u nastavku saradnje sa PU slijede određene aktivnosti kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja.

“Želim da naglasim važnost video nazora koji smo uradili zajedno sa gradom Istočno Sarajevo i koji je postigao puni efekat kada je u pitanju rasvjetljavanje krivičnih djela, odnosno, određenih krađa. Ono što nas tek očekuje, sigurno je izrada strategije za bezbjednost saobraćaj koja je u toku. Nakon toga ćemo vidjeti šta preduzeti kada su u pitanju saobraćajni tokovi”, rekao je Jugović.

Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave, istakao je da je na stastanku razgovarano o brojim aspektima bezbjednosti kao što su stanje bezbjednosti na području Jahorine, kao i o izradi Strategije za bezbjednosti saobraćaja.

“Što se tiče stanja bezbjednosti na području opštine Pale, ono je ocijenjeno zadovoljavajuće. Imamo smanjenje ukupnih krivičih dijela, imamo i dobru rasvjetljenost na području opštine. Razgovarali smo i o unapređenju sistema video nadzora i analizirali smo rezultate koje smo do sada postigli uz pomoć video nadzora i u sklopu projekta ”Bezbjedan grad”. Mi smo, trenutno, u izradi nekih idejnih rješenja, šta treba još da se uradi da bi se taj sistem video nadzora unaprijedio kako bismo poboljšali stanje bezbjednosti”, rekao je Šehovac.

On je zahvalio načelniku opštine Pale na izradi projekta za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Filter 2019