Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /latinica

SNSD: Opstrukcije SDS-a i pokušaj pravljenja većine u gradskoj skupštini

Autor: FILTER/M.K.

Nakon što je prva redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža odgođena već drugi put, iz SNSD-a postavljaju pitanje da li će ova sjednica ikada biti završena.

Vladimir Ćosović, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža podsjeća da je prvi put sjednica prekinuta 25.januara zbog, kako je tada navedeno, provjere da li su neki odbornici u sukobu interesa. Danas je, dodaje Ćosović, prekinuta zbog, kako su naveli u SDS-u, usaglašavanja.

“Pitanje je da li je sve to ustvari kupovina vremena? Da li žele da kupe neke odbornike u Skupštini grada? Osuđujemo ovakvo ponašanje odbornika većine, ovo je lakrdija i neozbiljno ponašanje. Najveće žrtve tog ponašanja su stanovnici Istočne Ilidže”, rekao je Ćosović.

Miroslav Vujičić, predsjednik OO SNSD-a Istočna Ilidža, tvrdi da se skupštinska većina u Istočnoj Ilidži bavi spletkarenjem i pokušajem obezbjeđivanja većine u Skupštini grada kroz kupovinu odbornika.

“Imamo jednu apsurdnu situaciju. Oni koji su bili najglasniji u osudi tzv. “papaka” sada pokušavaju da nađu “papke” u Gradu Istočno Sarajevo i na taj način obezbijede skupštinsku većinu. Izborni gubitnici u Istočnom Sarajevu hoće da postanu vlast u gradu”, navodi Vujičić.

Ovo je skupština koja najduže traje kada je u pitanju izbor odbornika za gradsku skupštinu, dodaje Vujičić.

“Nadamo se da ćemo dobiti te odbornike iz trećeg pokušaja”, poručuje Vujičić. On se osvrnuo i na aktuelnu situaciju oko preuzimanja mandata gradonačelnika.

“Imamo jedinstvenu situaciju. Dosadašnji gradonačelnik, a izgubio je izbore za načelnika Pala, neće da pusti funkciju novoizabranom gradonačelniku”, kaže Vujičić.

Dodaje da sve to itekako ima veze sa stvaranjem skupštinske većine koja bi, kako navodi, usporila razvoj Istočnog Sarajeva kojeg će predstavljati prvi direktno izabrani gradonačelnik Ljubiša Ćosić.

“Na sve načine pokušavaju da izazovu opstrukcije. Razlog je i raspodjela kreditnih sredstava Grada Istočno Sarajevo”, zaključuje predsjednik OO SNSD-a Istočna Ilidža.

Filter 2019