Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /latinica

Održana sjednica foruma za bezbjednost Opštine Trnovo

Izvor: Opština Trnovo

Na danas održanoj sjednici Foruma za bebjednost opštine Trnovo razmatrano je pitanje početka drugog polugodišta školske 2020/2021.godine i bezbjednost učenika, kao i trenutna epidemiološka situacija.

Direktorica osnovne škole ”Sveti Sava ” navela je da je nastava u drugom polugodištu počela u skladu sa planom i da časovi traju 30 minuta. Poštuju se sve preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske , izvještaj o epidemiološkoj situaciji dostavlja se redovno Aktivu Osnovnih škola, a preko istog Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske. Trenutno nema pojave zaraze korona virusom među zaposlenima niti među učenicima škole.

Ovom prilikom pohvaljuje saradnju sa pripadnicima PS Trnovo koji su svakodnevno prisutni pri dolasku djece do škole kao i pri njihovom odlasku čime je pojačana bezbjednost učenika. Po pitanju epidemiološke situacije u odnosu na raniji periode, situacija je relativno dobra.

Trenutno korona virusom na području opštine zaraženo je troje lica, dok se troje nalazi pod zdravstvenim nadzorom.

Donesen je zaključak da se još jednom uputi apel građanima da poštuju sve propisane mjere u cilju prevencije i sprječavanja širenja KOVID-19 na području opštine Trnovo.

Konstatovano je da je bezbjednosna situacija na području opštine stabilna.

Filter 2019