Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /latinica

Mladi DEMOS-a prikupili sredstva za pomoć porodici Knežić

Autor: FILTER/V.Č.

Naši sugrađani, porodica Knežić iz Mokrog, našli su se u nezavidnoj materijalnoj situaciji nakon što im je u noći između 14. i 15. februara izgorjela porodična kuća.
U požaru su izgubili krov nad glavom kao i većinu ličnih stvari, te su apelovali na sve ljude dobre volje da im pomognu u prikupljanju novčanih sredstava i građevinskog materijala kako bi ova petočlana porodica izgradila novi dom.

Zoran Knežić i njegova supruga Mara te noći spavali su u prizemlju kuće i zahvaljujući brzoj reakciji komšija uspjeli su na vrijeme napustiti kuću, malo prije nego je požar zahvatio i prizemlje kuće.
Porodica Knežić je nekoliko puta ostala bez krova nad glavom. Zoranova očevina u Kupresu zapaljena je tokom rata. Iz Tarčina, poslije potpisivanja Dejtona izbjegli su u Bratunac, a zatim 2003. godine zamjenili su imovinu iz Tarčina za vikendicu u Mokrom. Tu su, kako kažu, pronašli sreću. Nažalost, veoma kratko jer ponovo nemaju ništa.

Reagujući na apel porodice Knežić, mladi DEMOS-a prikupili su novčana sredstva koja su im danas uručili.

Nadaju se da će ovaj potez podstaći druge ljude i organizacije da se priključe prikupljanju pomoći ovoj petočlanoj porodici.

Više informacija o tome kako možete pomoći možete saznati kontaktirajući Maru Knežić na telefonski broj 066 156 238.
Takođe, novčana sredstva je moguće uplatiti na transakcijski broj računa u Adiko banci :
5520001947701863 , na ime Mara Knežić.

Filter 2019