Mon. May 10, 2021
ћирилица /latinica

Kod 99 osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo RS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 708 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 99 osoba.

Radi se o 48 muških i 51 ženskih osoba, od kojih su devet mlađe, 62 srednje i 28 osoba starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, 10 iz Trebinja, devet iz Gradiške, pet iz Bijeljine, po četiri iz Doboja i Zvornika, po tri iz Dervente, Laktaša, Petrova i Teslića, po dvije iz Bileće, Višegrada, Lopara, Modriče, Pala, Prijedora i Čelinca i po jedna iz Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Prnjavora, Rogatice, Sokoca, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Banjaluke (tri osobe), Prijedora (dvije osobe), i po jedna osoba iz Sokoca, Rogatice, Zvornika, Istočnog Novog Srajeva i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.715 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 2.171 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 29.599 osoba, a testirano je ukupno 192.719 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 536, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 199, a u opštim bolnicama 337.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.247 osoba, a nadzor je završen kod 136.040 osobe.

Filter 2019