Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Katić: Nema povećanja stope poreza na nepokretnosti

Autor: FILTER/M.K.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su Odluku o visini poreske stope poreza na nepokretnost za 2021., koja je ostala na istom nivou u odnosu na prošlu godinu.

“Imajući u vidu izazove sa kojima su se građani susreli u protekloj godini pandemije, poreska stopa nije uvećana, te ostaje na istom nivou kao protekle godine, 0,10%. Mi smo odlučili da ona ostane na istom nivou, iako su susjedne opštine znatno povećale tu stopu. Procijenili smo da za to nema potrebe”, rekao je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Usvojena je i Odluka o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine Istočno Novo Sarajevo za period 2021 – 2030. godina. Načelnik opštine je naveo da će biti formiran tim koji će se baviti privrednom i društvenom infrastrukturom, razvojem i javnim uslugama, infrastrukturom i životnom sredinom.

“To je jedan od najbitnijih dokumenata koji će odrediti ciljeve razvoja opštine. Očekujem da Strategija bude završena do kraja ove godine”, naveo je načelnik opštine.

Filter 2019