Sat. Feb 27, 2021
ћирилица /latinica

Sutra prekid isporuke plina

Autor: FILTER

„Sarajevo-gas“ a.d. Istočno Sarajevo obavještava korisnike prirodnog gasa da je od strane Operatera  transportnog sistema prirodnog gasa „Gas-pomet“ A.D. Pale najavljeno, da će doći do potpune obustave protoka i isporuke gasa u petak, 05.februara.

Prekid isporuke trajaće 24 sata.

“Mole se korisnici koji imaju mogućnost da koriste alternativno gorivo, a ostali da smanje potrošnju prirodnog gasa na minimum, radi zaštite distributivnog sistema prirodnog gasa”, saopšteno je iz “Sarajevo-gas”-a.

Kako je juče saopšteno iz “Gas-prometa”, riječ je o kvaru na gasovodu na dionici Šepak-Karakaj.

“Mi smo privremeno sanirali oštećenje na gasovodu postavljanjem obujmice. Pošto se radi o otvoru na zavaru, kvar nije moguće trajno sanirati obujmicom i potrebna je hitna sanacija isijecanjem dijela cijevi i zavarivanjem”, pojasnio je generalni direktor “Gas-prometa” Milomir Draganić.

“Ne postoji gasovod na kojem ne dolazi do ovakvih kvarova i popravki, pa čak i na gasovodima mnogo manje starosti. U našem interesu je da prekid isporuke bude što kraći i da krajnji korisnici na transportnom sistemu imaju kontinuirano snadbijevanje prirodnim gasom”, napomenuo je Draganić.

Filter 2019