Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Nakon SDS-a, DNS traži prekid sjednice

Autor: FILTER/M.K.

Sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža na kojoj su trebali biti izabrani odbornici za Skupštinu grada, ponovo je odgođena. Iako su prethodna dva puta odbornici SDS-a tražili odgodu, danas su to učinili iz kluba DNS-a.

Kako je sve počelo? Prvi, drugi pa treći prekid

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža počela je 25.januara. Sjednica je prekinuta neposredno prije tačke o izboru odbornika za Skupštinu grada i to na zahtjev kluba odbornika SDS-a. Kao razlog tada su naveli da je potrebno utvrditi da li su pojedini odbornici u sukobu interesa .

Nastavak sjednice zakazan je i održan 01. februara. Po sličnom scenariju iz kluba odbornika SDS-a ponovo je došao zahtjev da se sjednica odgodi za sedam dana. Kao razlog tada je navedeno dodatno usaglašavanja lista.

Nakon tog prekida, oglasili su se iz SNSD-a. Naveli su da opstrukcijama SDS pokušava napraviti većinu u novom sazivu Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Danas se iz SDS-a nisu oglašavali ali su glasali za treće odgađanje sjednice. Naime, na samom početku je Biljana Ristić, šef kluba odbornika DNS-a, tražila da se sjednica odgodi za sedam dana. Taj prijedlog je podržala skupštinska većina, pa su se i danas odbornici u sali zadržali svega par minuta.

“Tražili smo odgodu za sedam dana po članu 111. Pravilnika Skupštine opštine Istočna Ilidža. Tražili smo zbog usaglašavanja naših lista za odbornike Skupštine grada Istočno Sarajevo. DNS želi da usaglasi svoje liste na nivou grada a o tome ćete znati više u narednom periodu”, rekla je Ristićeva.

Vladimir Ćosović, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža, komentarisao je treći prekid sjednice.

“Jasno i glasno ću reći da je ovo što se radi bruka i sramota. Prvi put je bio sukob interesa, drugi put usaglašavanje, treći isto. Koje usaglašavanje? Zar te liste nisu gotove, zar ih CIK nije potvrdio? Da li hoće da kupe nekoga? Javno pitam zašto prekidaju i koji je pravi razlog prekida sjednice?”, rekao je Ćosović.

Iz SDS-a i PDP-a nisu imali komentar nakon trećeg prekida prve redovne sjednice. Nastavak je zakazan za sedam dana. Biće to 21. dan od početka sjednice koja je, podsjećamo, počela 25. januara.

Filter 2019