Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Zvaničnici Srpske čestitali Dan boraca

Izvor: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Cvijanović je istakla da su, vođeni idealima slobode, pravde i ravnopravnosti, pripadnici Vojske Republike Srpske sa velikom hrabrošću i odlučnošću branili svoj narod i vjekovna ognjišta, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Srpske Milomiru Savčiću i svim bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske 15. februar – Dan borca Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Čubrilović je u čestitki istakao da će Narodna skupština Republike Srpske nastaviti da donosi zakonska rješenja koja će na najbolji mogući način regulisati prava boraca i ratnih vojnih invalida kako bi najzaslužniji za odbranu Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu svoja prava riješili na najbolji mogući način i ostvarili bolje životne uslove za sebe i svoje porodice.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Boračke organizacije Srpske Milomiru Savčiću i svim bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske 15. februar – Dan boraca Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka.

Dodik je istakao da je taj datum jedan u nizu slavnih datuma u istoriji srpskog naroda koji nikada niko u Republici Srpskoj ne smije da zaboravi, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Filter 2019