Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Zaplijenjena rekordna količina cigareta vrijednosti 1,6 miliona KM (FOTO)

Izvor: Srna

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH zaplijenili su rekordnu količinu cigareta i spriječili pokušaj krijumčarenja 585 kartona cigareta ukupne tržišne vrijednosti 1.608.000 KM.

U saopštenju je navedeno da su službenici UIO BiH tokom detaljnog pregleda teretnog vozila u vlasništvu firme iz Crne Gore otkrili 585 kartona ili 292.500 paklica cigareta brenda “ređina red”, koje su bile namijenjene crnom tržištu EU.

– Vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, dok je lice čiji su inicijali K. M. lišeno slobode – saopšteno je iz UIO BiH.

Tužilaštvu BiH biće podnesen izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda protiv osumnjičenog lica.

Iz UIO BiH navode da su aktivnosti na terenu sprovedene na osnovu naredbe Suda BiH i uz odličnu saradnju sa Tužilaštvim BiH, kao i da nastavljaju dalje sa prikupljanjem dokaza u vezi sa ovim krivičnim djelom.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti na terenu službenici UIO koristili su mobilni skener, koji je donirala Vlada Kine

Filter 2019