Sun. Mar 7, 2021
ћирилица /latinica

Erbez zadovoljan nakon prve pripremne utakmice

Izvor: SportDC

Fudbaleri Slavije su u prvoj pripremnoj utakmici za vikend savladali Romaniju na Ilidži sa 6:0. Zadovoljan je trener Sokolova, Zoran Erbez, izdanjem svojih izabranika u ovom meču, ne toliko zbog ubjedljive pobjede, koliko zbog činjenice da je ekipa tokom čitavog boravka na terenu pokazala ozbiljnost.

-Imali smo dvije ekipe koje su igrale po poluvrijeme. Popolovili smo i zadovoljni smo šta smo pokazali. Od prve do zadnje minute smo dominirali imali posjed lopte u svojim nogama. Iako sad da kažem to nije neko mjerilo, protivnik je fizički lošije spreman evidentno. Ali ne bih ja ni umanjivao ovaj rezultat, imali smo još nekoliko šansi. Kao što rekoh, ozbiljnost je na nivou i to je i došlo kroz tih šest postignutih golova i još 5-6 odličnih prilika. Ono što raduje za ovu fazu je da su momci bili angažovani svih 45 minuta i mogu se pohvaliti. Idemo dalje sa pripremama, pokušavamo se još podići, i u narednim danima nas očekuju nove utakmice pod navodnim znacima kvalitetnijim protivnicima, odnosno onima koji su u odmakloj fazi priprema, rekao nam je Zoran Erbez, pa dodao:

-Normalno je da su teške noge u ovom periodu i u ovoj fazi i bilo je momenata gdje smo griješili. Pogotovo u pas igri. Ali, ne bih se bavio previše sitnicima, nego generalno mogu reći da sam zadovoljan.

Slavija je bila u ovom meču bez dvojice prvotimaca iz prošle polusezone, Radeta Bojanića i Stefana Arbinje, te novajlije Luke Asentića.

-Luka Asentić se povrijedio, Arbinja vuče neku povredu iz polusezone, Bojanić je povrijedio koljeno, tako da su njih trojica propustila utakmicu da se ne bi povrede povećale. Oni od danas rade svojim intenzitetom i nadam se da je to iza njih. Sa njima trojicom bi to bilo još na jednom većem nivou.

Za Slaviju su pogađali u prvom poluvremenu Dejan Bjeloš i Amer Drljević, dok su se u nastavku u strijelce upisali dva puta Denis Bogučanin, te po jednom Đorđe Kovačević i Petar Dabić.

U prvom poluvremenu su igrali: Savić, Elek, Pušara, G.Popović, Perović, L. Babić, Baban, Ajkunić, Drljević, Šćepanović, Bjeloš.

U drugom poluvremenu su igrali: Stevanović (Rončević), N. Babić, B. Popović, Škrba, Bandović, Đorem, Debelnogić, Dabić, Avdalović, Bogučanin, Kovačević.

Filter 2019