Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Djeca mogu besplatno skijati na Ravnoj planini

Autor: FILTER/M.K.

Nakon što je OC “Jahorina” otkazao ugovore o besplatnom skijanju za djecu iz Pala i Istočnog Novog Sarajeva, djeca će besplatno skijati na Ravnoj planini.

Iako je OC povukao odluku, dogovor o besplatnom skijanju na Ravnoj planini će biti realizovan.

Danas su predstavnici opština Pale i Istočno Novo Sarajevo potpisali ugovore sa predstavnicima Ski centra Ravna planina. Ugovor predviđa besplatno korištenje skijališta za djecu osnovnih i srednjih škola iz ovih opština.

Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo zahvalio je vlasniku Ski centra Ravna planina na mogućnosti da osnovci i srednjoškolci iz ove opštine besplatno skijaju.

“Ovo je dobra inicijativa i mislim da svoj djeci moramo omogućiti pristup našim planinama, da skijaju, da ih vežemo za planinu a da nemaju velike finansijske izdatke”, naveo je Katić.

On je ranije najavio, a danas uputio zvaničnu inicijativu OC “Jahorina”, Gradu Istočno Sarajevo i Vladi RS, kojom traži da se građanima Istočnog Sarajeva omoguće određene pogodnosti pri korištenju usluga Olimpijskog centra.

“Pogodnosti moraju važiti za sve građane Istočnog Sarajeva, posebno za određene kategorije kao što su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisani borci. Nadam se da će se inicijativa uvažiti i da će već od naredne sezone Jahorina biti pristupačnija lokalnom stanovništvu”, naveo je Katić.

Damjan Škipina, predsjednik SO Pale, rekao je da iako se u medijima pojavila informacija da je OC Jahorina ponovo dozvolio besplatno skijanje, u Opštinu nije stiglo zvanično obavještenje.

“Očekujemo da će djeca već od vikenda moći da biraju da li će skijati ovdje ili na Jahorini. Nadam se da je ovo samo početak i da ćemo i naredne sezone imati slične ugovore i da ćemo mališanima omogućiti da nauče skijati, da zavole skijanje”, rekao je Škipina.

On smatra da svi građani Istočnog Sarajeva trebaju imati određene privilegije na skijalištima u svom gradu.

Veljko Golijanin, vlasnik Ski centra Ravna planina pozvao je i načelnike ostalih gradskih opština da se pridruže ovom projektu, kako bi i ostala djeca mogla besplatno skijati.

“Pozivam djecu da dođu i vikendom, kako bi iskoristila što više vremena za skijanje do kraja sezone”, rekao je Golijanin.

Filter 2019