Tue. Mar 9, 2021
ћирилица /latinica

Jugović: Očekujemo da će novi park biti završen do Vidovdana

Autor: FILTER/M.K.

U prošloj godini započeti su važni infrastrukturni projekti u Palama. Sredstva za njih su obezbijeđena i nastavak ili završetak tih projekata očekuje se u tekućoj godini rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale, gostujući u Novogodišnjem programu koji je emitovan na portalu “Filter”.

“Važno je reći da su sredstva za muzej, park i Toplanu obezbijeđena. To su kreditna sredstva u iznosu od 3 000 000 KM. Nalaze se na posebnom računu i namjenjena su isključivo za te projekte. Ubijeđen sam da ćemo do Vidovdana imati završen park”, rekao je Jugović.

On je podsjetio da je izgradnja novog dijela obdaništa u završnoj fazi, te da je opština ove radove finansirala sa 600 000 KM. Vlada RS izdvojila je 200 000 KM za pristupni put a predsjednik RS 50 000 KM za opremanje vrtića.

“Pale imaju jasan program podrške pronatalitetnoj politici. Jednokratna novčana pomoć isplaćuje se za rođenje svakog djeteta. Za prvo 100 KM, drugo 250, treće i svako naredno 500 KM. Imamo dobru saradnju sa Udruženjem “4+”. Svakoj porodici koja ima četvoro i više djece, a koja ispunjava određene uslove, dajemo mjesečnu naknadu od 120 KM. Želja nam je da se u Palama rađa što više djece i to se u zadnjem periodu zaista i dešava”, rekao je Jugović.

Govorio je i o opredjeljenju da se dodatno ulaže u razvoj turizma u ovoj opštni. Razgovor pogledajte od 01:36:32.

Filter 2019