Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

Jugović: “Vrata su otvorena svima koji žele da budu dio većine”

Autor: Filter/D.L.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici, održanoj u Kulturnom centru u Palama, izabrano je rukovodstvo Skupštine opštine Pale. Za novog predsjednika izabran je odbornik SNSD-a, Damjan Škipina.

Škipina je izrazio zahvalnost svima koji su podržali njegovu kandidaturu i istakao da će zajedno sa ostalim odbornicima svojim radom, energijom i znanjem napraviti  određene iskorake kada je u pitanju funkcionisanje opštine Pale.

”Hvala svima na kandidaturi i povjerenju koje su mi ukazali. Posebno mi je drago da sam dobio i jedan broj glasova i od opozicionih odbornika. U narednom radu trudiću se da uvažim sve dobre inicijative,  sve iskrene i dobre prijedloge bez obzira iz koje političke opcije oni dolazili.”

Škipina  je podnio ostavku na mjesto direktora Studentskog centra Pale i istakao da će Vlada na prvoj sljedećoj sjednici imenovati vršioca dužnosti  direktora javne ustanove Studentski centar Pale.

”Predsjednik skupštine opštine Pale je profesionalna funkcija. Podnio sam ostavku na mjesto direktora Studentskog centra Pale i  današnjim imenovanjem počinje moj rad u Skupštini opštine Pale na mjestu predsjednika. ”
 
Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, čestitao je novoizabranim funkcionerima lokalnog parlamenta i  istakao je da će kao izvršna vlast podržati sve ideje koje idu u korist građana.

”Koristim priliku da čestitam novoizabranim funkcionerima, prije svega  predsjedniku Skupštine, potpredsjedniku skupštne , sekretaru, v.d.načelnicima odjeljenja. Od odbornika se očekuje kvalitetan rad i neće im biti nimalo lako s obzirom na godinu koja je pred nama, na sve što de dešavalo u toku 2020. Ja ću im dati punu podršku kao izvršna vlast . Mogu da računaju na mene kao što je bilo i u prethodnom periodu. Podržaćemo sve ideje koje opozicija predloži a budu u interesu građana Opštine Pale.”
 
“Nastavićemo sa investicijama koje smo počeli i sigurno ćemo tu svi bii usmjereni u toku 2021. da se završe te aktivnosti. Imamo obezbijeđena sredstva i neće biti nikakve dileme. Takođe, počeće se sa određenim uštedama jer momramo voditi računa o svakoj marki jer će finansije biti prioritet u narednom periodu”, dodao je Jugović.
 
Nakon ostavke koji je na mjesto direktora KSC Pale podnio Miroslav Simović, odbornici su za direktora imenovali Marka Sikimu.
 
“Moram da kažem da me današnja odluka Skupšine opštine Pale nije iznenadila s obzirom da je ovo već treća presuda po redu u moju korist, prvenstveno iz raloga što se moj četvorogodišnji mandat primiče kraju za par mjeseci. Mislim da je ovo prije svega jedna praktična odluka da se ne bi ulazilo u dalje sudske sporove. Što se tiče mog statusa, meni 31. maja ove godine ističe mandat”, rekao je Sikima.
 
Skupštinsku većinu u Skupštini opštine Pale čini 15 odbornika. Radi se o odbornicima SNSD-a, DEMOS-a, US, SPS i NDP.

Jugović je istakao da su “vrata otvorena svima koji žele da budu dio Skupštinke većine.” 

Filter 2019