Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /latinica

Crveni krst donirao opremu Bolnici “Srbija”

Autor: FILTER/ M.K.

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske uručili su vrijednu donaciju Bolnici “Srbija”. Zaštitna oprema namijenjena je Odjeljenju pedijatrije, a stigao je i materijal za hirurško odjeljenje.

Zaštitna oprema za ljekare i medicinske tehničare, komprese i pelene dio su donacije Crvenog krsta Republike Srpske Bolnici „Srbija“.

„Ne mogu reći da nam nedostaje opreme jer svaki mjesec zahvaljujući ministarsvu zdravlja i Institutu za javno zdravstvo dobijamo opremu. Međutim sve je dobrodošlo i sigurno će biti adekvatno iskorišteno“, rekao je Nebojša Šešlija, direktor JZU Bolnica “Srbija”.

Donacija opreme, ukupne vrijednosti 5 000 KM, izuzetno je važna za sigurnost medicinskih radnika i podrška njihovim svakodnevnim naporima, poručuju iz Crvenog krsta.
U saradnji sa Crvenim križom FBiH obezbijeđena je zaštitna oprema za porodilišta.

„Iz soprstvenih izvora obezbijedili smo operacioni veš za ginekološko odjeljenje i dio pelena. To je naša skromna podrška radu bez obzira što znamo da bolnica ne oskudijeva u tome, ali situacija se iz dana u dan mijenja. Nikada te zaštitne opreme nije dovoljno i dobro je da je ima“, rekla je Snježana Kovač, generalni sekretar CK RS

U Bolnici „Srbija“ trenutno je hospitalizovano 20 obiljelih od virusa korona. Tri pacijenta su smještena u kovid intenzivnu njegu. U posljednjih mjesec dana, stanje je stabilnije za razliku od oktobra i novembra kada je veliki broj oboljelih bio na bolničkom liječenju.

Filter 2019