Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /latinica

U “državnom zatvoru” 300 osoba

Izvor: Glas Srpske

Svi osuđenici koje je osudio ili mjeru pritvora odredio Sud BiH prebačeni su iz kazneno-popravnih ustanova iz Republike Srpske i FBiH u Zavod za izvršavanje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH ili takozvani “državni zatvor” u Istočnom Sarajevu.

Direktor Zavoda Siniša Perković potvrdio je za Glas Srpske da se od 30. decembra prošle godine sva lica koja je osudio Sud BiH ili im odredio pritvor nalaze u kazneno-popravnoj instituciji na čijem je čelu.

– U Zavodu se nalaze 272 osuđena lica i 28 pritvorenika. Sva lica kojima je kaznene mjere izrekao Sud BiH prebačena su u zatvor u Istočnom Sarajevu – kaže Perković.

Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih sankcija Pero Dunjić precizirao je za “Glas Srpske” koliko osuđenih lica je iz zatvora u Srpskoj prebačeno u tzv. “državni zatvor”.

– Ukupno 146 osuđenih lica kojima je kaznu izrekao Sud BiH, a izdržavali su je u kazneno-popravnim ustanova u nadležnosti ministarstva pravde RS prebačeno je u Zavod za izvršavanje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Istočnom Sarajevu. Riječ je o svim licima kojima je kaznu izrekao Sud BiH – kaže Dunjić.

Filter 2019