Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /latinica

Sastanak povodom zatvaranja deponije u Krupačkim stijenama

Izvor: Opština Istočna Ilidža

U prostorijama Opštine Trnovo danas je održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo, kao i direktori tri komunalna preduzeća sa područja ovih opština. Tema sastanka bilo je zatvaranje deponije koja se nalazi na području Krupačkih stijena i zajedničko rješavanje pomenutog problema.

Na sastanku je dogovoreno da će se u narednih sedam dana izraditi zajednički protokol, kojim će se detaljno predvidjeti i definisati obaveze opština i komunalnih preduzeća u pogledu deponije na pomenutom lokalitetu. Takođe, ovaj protokol sadržaće kao jednu od stavki i korake koji se moraju provesti kako bi se obezbijedili uslovi za dobijanje trajne dozvole za odlaganje komunalnog otpada ove tri opštine.

Zajednički stav prisutnih načelnika i direktora jeste da se svi ugovori sa preduzećima iz Istočne Hercegovine raskinu, te da se deponija u Krupačkim stijenama ubuduće koristi samo za potrebe opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

Pored navedenog, načelnici su se usaglasili da će u narednom periodu poslati dopise Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Vodama Srpske te tražiti ukidanje ekološke i vodne dozvole za preduzeće “Greta” d.o.o., koje na ovom lokalitetu trenutno vrši spaljivanje guma i time dodatno zagađuje sliv rijeke Željeznice.

Filter 2019