Sun. Mar 7, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini

Autor: Filter/ V.Č.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije organizuje akciju darivanja krvi u Palama.

Akcija je počela u 9 časova u sali Skupštine opštine Pale, a trajaće do 15 časova. Ovo je prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini, a kao i svaku prethodnu, podržava je rukovodstvo opštine Pale.

Član upravnog odbora Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevko-romanijske regije Marijana Krsmanović kazala je da očekuju oko 70 davalaca krvi na današnjoj akciji.


„Ove godine smo zbog epidemiološke situacije napravili drugačiju organizaciju, te smo naše davaoce podijelili u više grupa kako se ne bi pravila gužva. U toku protekle godine naše udruženje organizovalo je ukupno 11 akcija na teritoriji Istočnog Sarajeva i time su naši sugrađani pokazali veliku dozu humanosti. Takođe, iskoristila bih priliku da se zahvalim načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću koji nam je obezbijedio prostorije“ dodala je Krsmanovićeva.

„Zahvaljujući akcijama koje smo organizvoali u toku prošle godine, broj jedinica krvi se nije smanjio, čak se i povećao. Mogli smo da zadovoljimo sve potrebe za krvlju pacijenata koji leže u bolnici „Srbija“. Naše rezerve su trenutno smanjene i ovom akcijom ćemo te rezerve popuniti,“ izjavila je Jelena Stojanović Lukić , šef Službe transfuzije u Bolnici „Srbija“.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je veliku zahvalnost Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije na organizaciji ove akcije. Dodao je da će rukovodstvo opštine Pale uvijek biti na raspologanju za pomoć. Takođe, Jugović je pozvao sve građane da se pridruže ovoj akciji kako bi se prikupio što veći broj jedinica krvi.

Filter 2019