Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /latinica

Obavještenje o skijanju za djecu iz Istočne Ilidže

Izvor: Opština Istočna Ilidža

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, zajedno sa načelnicima opština u sastavu Grada Istočno Sarajevo, predstavnicima gradske uprave i OC Jahorina, juče je potpisao Sporazum kojim se omogućava besplatno skijanje na Jahorini za djecu osnovnih i srednjih škola sa područja cijelog grada u zimskoj 2020/2021. godini.

U skladu sa potpisanim Sporazumom OC Jahorina će obezbijediti besplatne ski-karte za djecu, dok je opština obavezna da u tehničkom smislu organizuje prevoz i druge aktivnosti.

U vezi sa tim obavještavamo stanovnike Istočne Ilidže:

  • Besplatnu kartu učenik može koristiti od 8. januara 2021. godine do kraja sezone;
  • Zbog aktuelne epidemiološke situacije do daljnjeg neće biti organizovanog prevoza do Jahorine;
  • Spiskovi učenika zainteresovanih za skijanje formiraju se u školama prema uobičajenoj proceduri, a škole ih dostavljaju ovlaštenoj osobi u Opštini Istočna Ilidža. Ovlaštena osoba u Opštini Istočna Ilidža je Mileta Vuković, načelnik Odjeljenja za opštu upravu. U školskim spiskovima se navodi da li djeca skijaju sa grupovođom ili sa roditeljima. Do početka drugog polugodišta spiskovi se dostavljaju na dnevnom nivou, najkasnije do 12.00 časova za naredni dan. U koliko djeca skijaju sa ski-školom navodi se ime ski-škole ili učitelja kao i period skijanja;
  • Karte se preuzimaju svakog dana u 9.30 časova, a vraćaju do 14.30 časova ispred ski-kase na Ogorjelici.
  • Škole trebaju da, u skladu sa internim procedurama, pribave saglasnosti od roditelja za skijanje;
  • Za sve skijaše važe opšta pravila a to je da posjeduju odgovarajuću skijašku opremu i obavezno kacigu.
Filter 2019