Mon. Mar 1, 2021
ћирилица /latinica

Katić: Nastavljamo sa investicijama

Autor: FILTER/M.K.

Ako po strani stavimo sve loše stvari koje se tiču virusa korona, možemo reći da je 2020. za opštinu Istočno Novo Sarajevo bila jako uspješna godina u oblasti infrastrukture i svih projekata koji su započeti i realizovani.

Istakao je ovo Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, gostujući u novogodišnjem programu koji je emitovan na portalu “Filter”.

“Prije svega tu želim da istaknem trg Srbija, sportsku dvoranu, Dečansku ulicu, početak izgeadnje Turističkog kompleksa Tvrdimići, pozorište, kao i sve manje projekte po ruralnim sredinama i svim mjesnim zajednicama u opštini”, dodao je Katić.

On je dodao da su napravljeni dobru temelji, te da se investicije nastavljaju.

“Fokus ćemo staviti da završimo započete infrastrukturne projekte, tu prije svega mislim na završetak sportske dvorane koji je planiran za par mjeseci, kao i završetak pozorišta i da uđemo u priču osnivanja pozorišta gdje bi obogatili kulturni sadržaj koji se nudi stanovnicims Istočnog Sarajeva. Tu je i izgradnja jezera kao jedan značajan, kapitalni projekat. Sa Vodama Srpske ulazimo u priču oko rekonstrukcije korita rijeke Tilave i izgradnje pješačke staze”, naveo je Katić.

U budžetu za 2021. planirana su i sredstva za pronatalitetnu politiku.

“Finansijski ćemo pomoći svu novorođenu djecu sa iznosom od 100 KM za prvo rođeno dijete, 200 za drugo, 300 za treće i 400 za svako naredno dijete. Tu je i pomoć za majke sa četvero i više djece sa mjesečnim iznosom od 150 KM. Mi smo prije par godina završili jedno obdanište, u narednim godinama planiramo još jedno i ulazimo u priču oko izgradnje još jedne osnovne škole i sigurno da one sredine u kojima se rađaju djeca i kojima je potrebna izgradnja još jednog vrtića i još jedne škole imaju perspektivu. znači da su to sredine u koje se dolazi i u kojima ljudi zasnivaju porodice”, rekao je Katić.

Razgovor pogledajte od 1:21:52

Filter 2019