Mon. Jan 18, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo: Skupštinska većina ima 12 odbornika, u opoziciji 7

Autor: FILTER/ M.K.

Vedran Jovančić iz SNSD-a novi je predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo. Za potpredsjednika je izabrana Nataša Bogdanović – Trifković iz Stranke za naš grad.
Za sekretara Skupštine opštine izabrana je Radmila Tuševljak.

Načelnici odjeljenja u Opštini Istočno Novo Sarajevo

Za načelnika Odjeljenja za opštu upravu izabrana je Vanja Kapor, načelnik Odjeljenja za budžet i finansije je Slaviša Vlačo, dok je resor privrede i društvenih djelatnosti ponovo povjeren Igoru Đokanoviću.
Načelnik Odjeljenja komunalne policije je Miloš Pandurević a Odjeljenja za prostorno uređenje i komunalno-stambene poslove Aleksandra Milović.

„Nadam se dobroj, konstruktivnoj saradnji u narednom periodu, da ćemo u skladu sa Statutom i poslovnikom donositi odluke u interesu razvoja lokalne zajednice i stanovnika“, rekao je Vedran Jovančić na kraju konstitutivne sjednice.

U novom sazivu najviše odbornika ima SNSD i to 9, DNS ima 4, SDS 3, dok po jednog odbornika imaju DEMOS, SNG i US. U opoziciji su SDS i DNS.

Iz SDS-a poručuju da će dobre ideje podržavati ali da će ukazivati na probleme i nuditi rješenja.

„Mi smo tu, kako smo rekli i u kampanji a i uvijek, u službi naših građana. Pozivam sve građane da u kancelariji SDS-a donesu i iznesu svoje prijedloge i zahtjeve koje ćemo mi provoditi u skupštinskim klupama“, rekao je Natko Sudžuka, odbornik SDS-a.

Načelnik opštine Jovan Katić je u uvodnom izlaganju odbornicima predstavio program razvoja u naredne četiri godine, s osvrtom na najznačajnije infrastrukturne projekte koji su planirani. Poseban izazov je nastavak velikog talasa investicija koje su obilježile prethodnih osam godina u ovoj opštini, poručuje Katić.

„Nemamo pravo da stanemo nego da još jače i intenzivnije radimo. Imamo spreman veliki broj projekata. Sve što smo rekli danas a i u toku kampanje ćemo realizovati“, rekao je Katić.

Dodao je da se nadao podršci opozicionih odbornika pri glasanju za skupštinsko rukovodstvo i načelnike opštinskih odjeljenja. Poručio je da vjeruje u svoj tim koji će naredne godine posvetiti razvoju svakog dijela opštine u svim segmentima.

Filter 2019