Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Institut za javno zdravstvo danas ne objavljuje podatke

Izvor: Srpskacafe

Institut za javno zdravstvo RS danas neće objavljivati dnevni izvještaj o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Kako se saopšteno, izvještaj neće biti objavljen ni 8. januara. Razlog nije naveden, ali se pretpostavlja da je zbog praznika, Nove godine i Božića.

Od kako je proglašena epidemija, ovo će biti drugi, odnosno treći put da nema dnevnog epidemiološkog izvještaja. Prvi put je izostao ljetos.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 37,185 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1,784 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 23,390 osobe, a testirano je ukupno 162,509 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 721, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 286, a u opštim bolnicama 435.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je juče da se u drugoj polovini januara i početkom februara očekuje porast broja zaraženih virusom korona, te da će situaciju u mnogome odrediti ponašanje građana tokom praznika.

Šeranić je u intervjuu Srni istakao da se već sada priprema plan za aktiviranje većih kapaciteta Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u slučaju da za tim bude potrebe.

Filter 2019