Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /latinica

Igor Lukić pokrenuo realizaciju inicijative ”Jedan obrok za jedan dan”

Izvor: FILTER/ I.P.V

Naš sugrađanin Igor Lukić pokrenuo je incijativu za organizaciju javne kuhinje u našem gradu koja bi obezbjeđivala jedan topli obrok za sve socijalno ugrožene kategorije. Kako je tada rekao za Filter, za realizaciju ideje mu je potrebna, prije svega, dobra volja kako opštinskih vlasti i privrednih subjekata, tako i svih nas koji simboličnim prihodom možemo pomoći da se ova ideja realizuje.

Da inicijativa nije samo mrtvo slovo na papiru, Igor nas je uvjerio ovog prvog dana nove 2021. godine, a njegov fejbuk status prenosimo u cijelosti.

“Poštovani prijatelji,
obzirom da smo naišli na određene prepreke prilikom otvaranja podračuna u sklopu Crvenog krsta a koji bi glasio “Jedan obrok za jedan dan”, odlučili smo se za osnivanje Udruženja građana humanitarnog karaktera pod nazivom “OPLEMENI SRCE”. Aktivnosti koje smo do sada preuzeli :
– Imamo tačan broj i informacije o korisnicima ove vrste pomoći sa naše obje opštine i on je 39 ljudi.
– Našli smo odgovarajućeg ugostitelja /restoran Sarax/ koji bi svaki dan pripremao drugu vrstu jednog kvalitetnog obroka i isti dostavljao na adresu korisnika u periodu od 14 do 16 časova. Cijena obroka sa dostavom bi iznosila 4 KM plus hljeb, koji smo dogovorili sa pekarom ”Mladost” po cijeni od 0,60 feninga, što znači da bi jedan obrok koštao 4,30 KM po osobi ,odnosno troškovi na mjesečnom nivou bi bili malo iznad 5,000 KM.
– Od eventualih donatora: imamo obećanja načelnika obje opštine I. N. Sarajevo i I. Ilidža da će po otvaranju računa udruženja biti uplaćena sredstva u vidu jednokratne pomoći za ovu godinu od po 5,000 KM, kao i još par institucija, privrednih subjekata i fizičkih lica .
– Obzirom da je u postupku osnivanje organizacije i da još nemamo zvaničan račun, a obećali smo korisnicima da će obrok imati na adresi od 11.01.2021 odlučio sam se za otvaranje računa na svoje ime kao fizičko lice koji će biti aktivan do momenta otvaranja računa organizacije. Znam da nije najlegalniji i najlegitimniji način ali jednostavno nismo imali drugo rješenje.
Račun je otvoren u Sber banci na ime Lukić Igor, broj računa je 567-483-59001346-43. Sve uplaćene donacije biće sedmično prikazane u vidu izvoda i transakcija na ovom postu.
Nadajući se velikom broju ljudi koji će skromni donacijama pomoći da na ovaj način ‘izguramo’ period od dvadestak dana do otvaranja računa udruženja kada ćemo moći da preuzmemo značajnije donacije od institucija, pozdravljam vas, želim srećne Novogodišnje i Božićne praznike i svako dobro .
UKLJUČI SE U PROJEKAT I OPLEMENI SRCE”

Filter 2019