Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /latinica

Djeca iz Istočnog Sarajeva i ove zime besplatno skijaju na Jahorini

Autor: Filter/ M.K.

Djeca iz Istočnog Sarajeva moći će i ove zime besplatno skijati na Jahorini. Sporazum sa predstavnicima Olimpijskog centra “Jahorina” potpisali su predstavnici šest gradskih opština.

Naši najmlađi trebaju odrastati na Jahorini i voljeti ovu planinu, poručili su potpisnici sporazuma o besplatnom skijanju.

“Naš cilj je da izađu na planinu, da steknu zdrave navike, da zavole planinu, da imamo što više dobrih skijaša možda i prvaka svijeta. Prošle godine je ovu mogućnost iskoristilo preko 16 hiljada mališana“, rekao je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Svako dijete koje je početnik mora biti u pratnji odrasle osobe ili ski-učitelja, a djeca koja znaju skijati kretaće se sama po stazama. Najviše posla je na opštinama, koje će rukovoditi prijavama, rasporedom i organizacijom boravka na Jahorini.

“Zadovoljstvo mi je što nastavljamo ovu tradiciju i daćemo sve od sebe da u tehničkom dijelu sve organizujemo kako treba. Načelnici će zajedno sa gradonačelnikom naći rješenje oko prevoza”, rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

“Mi ćemo obezbijediti sve što je naša obaveza sa željom da što više djece dođe i da oni koji ne znaju nauče skijati, a oni koji znaju uživaju na našoj olimpijskoj planini”, dodao je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Zahvaljujem se na svim dosadašnjim aktivnostima Olimpijskom centru i Gradu Istočno Sarajevo a koje se tiču besplatnog skijanja. zahvalnost duguju najmlađi ali i svi stanovnici Istočne Ilidže”, naveo je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Olimpijskom centru zahvalio se Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva. Podsjetio je da je troškove prevoza prve godine snosio Grad Istočno Sarajevo, prošle godine kabinet predsjednik Vlade RS.
„Bitno je da pokažemo i zajedničko djelovanje sa svim pružaocima turističkih usluga na planini i mislim da je to izazov koji je pred svima nama. Mislim da je ovo samo prvi korak u mogućnosti korištenja toga da stanovnici Istočnog Sarajeva diferencirano koriste usluge u odnosu na goste. Naravno ovo je samo najava nekih prijedloga koji će biti, ali mislim da se svi možemo okupiti oko toga“, rekao je Ćosić.

Besplatno skijanje za djecu Istočnog Sarajeva na Jahorini zajednički je projekat Olimpijskog centra, Grada i opština. Ovu mogućnost prije tri godine je, po podacima Olimpijskog centra, iskoristilo više od 11 hiljada najmlađih stanovnika Istočnog Sarajeva, dok je taj broj prošle zime bio 16 hiljada.

Filter 2019