Tue. Mar 9, 2021
ћирилица /latinica

Vozači oprez, školarci su na ulicama!

Izvor: PU Istočno Sarajevo

S obzirom na to da je u četvrtak 21.01.2021. godine počelo drugo polugodište školske 2020/2021. godine i da se očekuje povećan broj školaraca na ulicama, Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da budu oprezni,  da smanje brzinu kretanja svojih vozila pogotovo kada se nalaze u blizini školskih objekata, te poštuju saobraćajna pravila i propise kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. 

Policijske aktivnosti  ogledaju  se u pojačanom  radu i prisustvu policije u urbanim zonama u blizini školskih objekata, te pojačanoj kontroli saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila. Takođe,  policijski službenici će sa početkom nastave u školama,  vršiti pojačane kontrole tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika, kao i kontrolu i sankcionisanje vozača koji budu  nepropisno  parkirali svoja vozila  u  zonama oko škola, vrtića i pješačkih staza čime bi se mogla ugroziti bezbjednost školske populacije.

Sa ciljem poboljšanja bezbjednosti djece u saobraćaju kao i ostalih učesnika, PU Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima policije na terenu, te sa provođenjem brojnih akcija koje doprinose zaštiti djece kao najmlađe kategorije učesnika u saobraćaju.

Filter 2019