Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /latinica

Jubilarni deseti rođendan Dječije biblioteke

Izvor: FILTER

Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo u našem gradu ima, moglo bi se reći, kultni status. Mjesto koje svim mališanima potpuno besplatno pruža mjesto za druženje, učenje i razvijanje kreativnosti, ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja.

Osim zaista bogate knjižne građe koja broji preko 10.000 naslova, u Dječijoj biblioteci se održavaju i brojne radionice za mališane raznih uzrasta.

Kako s ponosom ističe Nataša Kulašinac, direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo, Dječije odjeljenje broji 2.735 članova iz dvije opštine – Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, a mogu se pohvaliti i članstvom beba, uzrasta od svega nekoliko mjeseci, pa do djece od 14 godina.

Osim knjiga za lektiru, koje djeca najčešće pozajmljuju, tu su i radionice koje su jako posjećene. Tako imaju edukativne radionice, male škole stranih jezika, malu čitaonicu, te likovnu radionicu koju djeca najviše vole.

Iako je ova godina bila izazovna u svakom smislu, za biblioteku je ipak bila uspješna. I pored svih mjera koje su bile na snazi, u Dječijoj biblioteci su se potrudili da održe sve radionice i da ugoste što veći broj djece, uz poštovanje svih propisanih mjera.

Milica Čajević, koja vodi radionicu ”Mala čitaonica”, koja postoji već punih pet godina, kaže da se na radionici čitaju priče, djeca ih ilustruju, prepričavaju pročitano i tako razvijaju maštu, ali i kritičko mišljenje.

Dječija biblioteka je jedna od najljepših i najuspješnijih priča našeg grada, koja svojim radom već deset godina čini ovaj grad ljepšim za naše najmlađe stanovnike. Djeci se pruža mogućnost za sticanje novih znanja kroz najsavremenije metode i radioničke aktivnosti i kreativno provođenje slobodnog vremena.

Filter 2019