Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Šta se dešavalo na sjednici gradske skupštine?

Autor: FILTER/ M.K.

Na samom početku sjednice Skupštine grada Istočno Sarajevo, predsjednik Miroslav Lučić je, nakon pročitanog dnevnog reda, dodao da je gradonačelnik Nenad Vuković zatražio da se na dnevni red uvrste dodatne dvije tačke.

Prva, koja se odnosi na razrješenje načelnika četiri odjeljenja, a druga na imenovanje novih. Predloženi su su kadrovi DNS-a Slađana Nešić, Zoran Lubura, Igor Đapić i Dragan Škrba.

Nakon toga su odbornici SNSD-a napustili sjednicu.

Škipina: Krše Poslovnik pod plaštom nekih ostavki

“Ovo je nekorektan rad koji je više prevršio svaku mjeru”, rekao je Damjan Škipina, šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Istočno Sarajevo

On je naveo da je nastavljena praksa da se jedan dnevni red dogovori na Kolegiju a da se na samoj sjednici dodaju nove tačke. Interesantno je, kaže Škipina, da su to uvijek teme o kojima se ništa ne bi trebalo znati do same sjednice.

“Mi smo za ova današnja imenovanja, iz različitih izvora, čuli već prije 10-ak dana. Kolegij skupštine smo imali prije sedam dana i oni su tada bez problema mogli da kažu da to ide na dnevni red a ne da imamo situaciju da se ovako ubacuju tačke dnevnog reda”, rekao je Škipina.

On je dodao da Poslovnik o radu Skupštine grada predviđa da se na prvoj konstitutivnoj sjednici biraju načelnici odjeljenja.

“Oni su danas pod plaštom nekih ostavki imenovali načelnike odjeljenja. Mi nećemo da učestvujemo u ovakvom radu skupštine”, poručio je Škipina.

Odlazak odbornika SNSD-a nije mnogo omeo skupštinsku većinu u namjeri da se danas pozabavi kadrovskim pitanjima. Predloženo je i prihvaćeno – DNS je odlukom skupštinske većine dobio načelnike četiri gradska odjeljenja.

Vuković: Postizborni period donosi određene političke promjene

Nenad Vuković, koji će na funkciji gradonačelnika biti još nekoliko dana, kaže da je jutros dobio ostavke načelnika odjeljenja.

“Situacija je vrlo jednostavna. Ja sam jutros dobio ostavke tri načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi a od ranije smo imali jedno nepopunjeno mjesto. Mandat ove skupštine, koja je još uvijek u aktuelnom sazivu, traje najmanje do marta mjeseca, bilo je realno i logično da Grad ne može da bude bez načelnika odjeljenja do tog perioda”, obrazložio je Vuković svoju odluku.

Ono što je interesantno javnosti, dodaje, je to da se ova imena “vezuju za DNS”.

“Nije nepoznato da je DNS promijenio stranu i javno dao podršku određenim kandidatima na području Sarajevsko-romanijske regije što se na neki način reflektuje na ovoj sjednici”, izjavio je Vuković.

Na pitanje da li su ova imenovanja ustupak DNS-u za većinu u novom sazivu Skupštine grada, Vuković odgovara da je sigurno da današnji čin ima veze sa skupštinskom većinom.

Filter 2019