Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /latinica

Crveni krst Republike Srpske: Velika zahvalnost donatorima

Autor: FILTER/ D.L.

Na redovnoj 5. sjednici Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske, koja je održana  danas u Palama, dodijeljena su priznanja donatorima koji su podržavali aktivnosti Crvenog krsta u vrijeme pandemije virusa korona.  Razmatran je i program rada, operativni plan rada za 2021. godinu, kao i finansijski plan za narednu godinu. 

Brano Dursun, predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske, istakao je da je ovo bila vrlo teška godina i za stanovništvo ali i za Crveni krst. Bez obzira na tešku situaciju koja je zadesila stanovništvo, Dursun je izrazio zadovoljstvo radom i angažovanošću Crvenog krsta za vrijeme pandemije virusa korona. 

“Mislim da je Crveni krst Republike Srpske odgovorio izazovima koji su bili pred nama. Mi smo značajno pomogli zdravstvene ustanove, stare i iznemogle.  Tri hiljade stalnih volontera utrošilo je oko 26 hiljada radnih časova. Ovo je bila godina kada je Crveni krst pokazao ono što on u stvari i jeste i što treba da bude, kao pomoćni organ  javnim vlastima u humanitarnoj djelatnosti ”, rekao je Dursun.

Na današnjoj skupštini Crvenog krsta ,  uručene su zahvalnice kompanijama koje su dale značajan doprinos za vrijeme pandemije virusa korona. Zahvalnica je dodijeljena i kompaniji ”Marbo”.

”Kao društveno odgovorna kompanija, koja radi i djeluje na prostoru Bosne i Hercegovine, tu smo da podržimo sve one kojima je to najpotrebnije, naročito u ovo vrijeme Kovida i kada su te donacije uveliko smanjene. Mi smo nastavili ono što radimo već godinama i u skladu s tim  ćemo se ponašati i u narednom periodu ”, rekao je menadžer kompanije, Josip Kvasina.

Zahvalnice su dobila 23 donatora, koji su tokom 2020. godine Crvenom krstu Republike Srpske uručili donacije u ukupnoj vrijednosti od 1.116.868 KM.

Filter 2019