Thu. Jan 28, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnoj Ilidži pronađena opojna droga, četiri lica zatečena u konzumiranju

Izvor: PU Istočno Sarajevo

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge i Policijska stanica Istočna Ilidža, dana 15.12.2020. godine u ulici Ive Andrića u Istočnoj Ilidži izvršili su pretres lica inicijala A.R. iz Sarajeva i M.T. iz Istočne Ilidže, kojom prilikom su kod lica A.R. pronašli 18 paketića sa sadržajem smeđe praškasta materije koja asocira na oponu drogu „heroin“ i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Nakon pretresa  navedenih lica, na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres stana koji koristi M.T. u ulici Ive Andrića u Istočnoj Ilidži gdje su zatečena četiri lica inicijala A.O., S.P., B.R. i A.LJ. svi iz Sarajeva kako konzumiraju opojnu drogu koja asocira na „heron“, „spid“ i „marihuanu“. Kod lica su pronađena tri paketića sa sadržajem koji asocira na nevedene droge, medicinske šprice sa sadržajem nepoznate tečnosti i alkohol.

O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i nakon dokumentovanja predmeta protiv lica A.R. biće dostvaljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, protiv M.T. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Omogućavanje uživanja opojnih droga“, dok će protiv navedena četiri lica za konzumiranje, nadležnom sudu biti podneseni Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga RS.

Filter 2019