Sun. Jan 17, 2021
ћирилица /latinica

Usvojen gradski budžet, primopredaja u narednih 15 dana

Autor: FILTER/ M.K.

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo usvojili su danas budžet za 2021. godinu od 10.160.000 KM. Budžet je u odnosu na Nacrt manji za 70.000 KM, nakon što su uvažene preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske. Iz ministarstva je stigla preporuka da se smanje rashodi za lična primanja zaposlenih.

Nenad Vuković je nakon sjednice rekao da su prihvaćena dva amandmana odbornika iz Trnova da se povećaju izdvajanja za Dom zdravlja i Komunalno preduzeće u toj opštini, a istovremeno za isti iznos umanji budžetska rezerva grada.

“Skupština je usvojila odluku da se za šest porodica iz boračke kategorije i socijalno ugroženih, otpišu potraživanja za kredite koje su dobili u okviru Projekta 2 izgradanja Srpskog Sarajeva”, naveo je Vuković.

Goran Šehovac je dodao da je riječ o nastavku pomoći borcima koji nisu u mogućnosti da redovno servisiraju kreditne obaveze.

Novi član Upravnog odbora Turističke organizacije “Jahorina”

Odbornici su imenovali Vladimira Trkulju za novog člana UO TO “Jahorina”, nakon što je Vesna Čvoro podnijela ostavku.

Naime, Čvoro je podnijela ostavku zbog novog radnog mjesta jer je nedavno, rješenjem gradonačelnika, primljena u radni odnos. Kao radnik zaposlen na mjestu u gradskoj upravi ne može biti član Upravnog odbora gradske turističke organizacije.

Primopredaja u narednih 15 dana

Za Vukovića je ovo bila posljednja sjednica gradskog parlamenta kojoj je prisustvovao kao gradonačelnik. Za nekoliko dana svoje mjesto prepustiće novoizabranom gradonačelniku Ljubiši Ćosiću. Usvojena je odluka o imenovanju komisije za primpopredaju dužnosti.

Skupština u ovom sazivu nastavlja rad do marta mjeseca, kada se očekuje izbor nove. Istočno Sarajevo je jedini grad u Srpskoj sastavljen od više opština, pa se tako u gradski parlement odbornici biraju na posredan način – delegiranjem iz reda odbornika iz svake od šest gradskih opština.

Taj proces trebao bi biti završen u martu, a zbog pomjeranja izbora, moguće i aprilu mjesecu.

Filter 2019