Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

Stipendije za 127 studenata iz Istočnog Novog Sarajeva

Izvor: Srna/Filter

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić potpisao je danas ugovore o stipendiranju 127 studenata sa područja ove opštine. Za stipendije za studente iz Istočnog Novog Sarajeva, u opštinskom budžetu predviđeno je više od 150 000 KM.

Katić je nakon potpisivanja ugovora novinarima rekao da će studenti u narednih 10 mjeseci dobijati po 120 KM, što je rekordan iznos i po broju studenata i po iznosu koji opštinska uprava dođeljuje.

“Iako ta naknada nije velika, nadam se da će našim studentima poboljšati njihove studentske dane i olakšati im neke obaveze koje imaju prema fakultetima”, rekao je Katić.

On je izrazio žaljenje što zbog aktuelne epidemiološke situacije nije obezbjeđeno kolektivno potpisivanje ugovora, već je to učinjeno u grupama.

Student druge godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Teodora Bošnjak rekla je da joj je opštinska stipendija nagrada za dosadašnji rad, ali i motivacija za dalji.

Bošnjakova je navela da će novac iskoristiti za plaćanje nekih troškova koje studiranje nosi, ali i za nabavku potrebne literature.

Student druge godine na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu Tanja Vukmanović zahvalila je opštinskoj upravi za stipendiranje, što, kako je navela, svakom studentu mnogo znači i poboljšava studentski budžet.

“Stipendiju planiram potrošiti na sve što studije zahtijevaju – prevoz, literaturu…”, rekla je Vukmanovićeva.

Filter 2019