Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /latinica

Srednjoškolci podijelili 375 paketića

Izvor: Filter/Srednja škola “28.juni”

Savjet učenika JU Srednje škole „28. juni“ i ove godine je pokrenuo akciju „Jedan slatkiš jedno dijete“ u kojoj su učenici, uz pomoć naših sugrađana, sakupili 375 paketića za naše najmlađe.

„Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju shvatili smo da je relizacija akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“ sada potrebnija nego prethodnih godina kada smo vodili uobičajen život i imali uobičajene praznike. Ova vrsta zajedništva učinila je da se napravi 375 paketića od kojih su neki već u rukama naših mališana, a neki će svoj paketić tek dobiti. Najveći broj paketića tradicionalno smo podijelili na hrišćanski praznik Materice”, navode iz Savjeta učenika.

Poštujući zdravstvene preporuke paketiće su odnijeli u Dječju biblioteku, Odjeljenje pedijatrije, Udruženju “Mrvice”, “Art korner” balerinama, jer na sve njih, kažu srednjoškolci, uvijek mogu računati i tradicionalno imaju lijepu saradnju.
Osrtatak paketića podijeljen je djeci sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Profesorica Marija Ikonić, koordinator Savjeta učenika JU Srednje škole „28. juni“ zahvalila je učenicima Srednje škole „28. juni“ na volji, entuzijazmu i spremnosti da pomažu drugima. Naglasila je da će određen broj paketića biti dodijeljen Centru za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo i poželjela da naredne godine paketiće sakupljamo i dijelimo u zdravlju i dobrom raspoloženju.

Filter 2019