Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Preminuo prof. dr Nenad Lalić

Izvor: Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Danas je u 62. godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Nenad Lalić.

Rođen je 15. februara 1959. godine u Sarajevu.

Zvanje diplomiranog inženjera organizacionih nauka stekao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu 2001. godine. Na istom Fakultetu, 2003. godine, odbranio je master rad na temu „Organizovanje poslovanja preduzeća primenom metoda i modela grupnog odlučivanja“. Zvanje doktora 2007. godine stekao je na FON-u na temu „Razvoj metodologije podrške poslovnom pregovaranju i grupnom odlučivanju“.

Ostavio je upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri. Veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu.

Bio je redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, stalno zaposlen na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina. Predavao je i na Pedagoškom fakultetu, Ekonomskom fakultetu Brčko, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Pale, a ranije i na Filozofskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Pale. Radio je i kao gostujući profesor na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Od 1979. godine bio je zaposlen i u Vazduhoplovnom zavodu „Orao“, a poslednja funkcija koju je obavljao je funkcija izvršnog direktora za ekonomske poslove.

Za života je obavljao i funkciju prorektora za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, bio je poslanik u  Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, odbornik u Skupštini grada Bijeljina, a obavljao je i mnoge druge funkcije i poslove koji krase njegovu izuzetno bogatu biografiju.

Termin i detalji vezani za komemoraciju i sahranu će biti naknadno objavljeni.

Filter 2019