Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /latinica

Pojačane mjere bezbjednosti zbog dolaska ministra Lavrova u Republiku Srpsku

Izvor: MUP Republike Srpske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, koji će boraviti na području Grada Istočno Sarajevo, a sve u cilju njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je Naredbu o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila za dan 14.12.2020. godine u periodu od 16,30 do 21.30 časova na dionici magistralnog puta MI-111 Sarajevo – MEL Kula – Istočno Sarajevo  (alternativna dionica Sarajevo – MEL Dobrinja -Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića), prostoru Ulice Vojvode Radomira Putnika – Administrativni centar Vlade Republike Srpske, kao i na dionici regionalnog puta RI-51101 dionica Kula- raskrsnica Bijelo Polje.

Istog dana, u vremenskom periodu od 14,30 do 21.30 časova na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na području  opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, a u istom vremenskom intervalu na području ovih opština na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Pozivamo građane da u ponedjeljak, 14. decembra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Preporuka  građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.   

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

Filter 2019