Tue. Jan 26, 2021
ћирилица /latinica

Pet zlatnih medalja za Margitu

Izvor: OŠ Sveti Sava

Pet zlatnih i jedna srebrna medalja rezultat su koji je Margita Latinović – Pejović, učenica VII-4 razreda OŠ “Sveti Sava” i plivačica Plivačkog kluba “Sport time” iz Sarajeva, ostvarila na takmičenju “Mali delfini”, koje je organizovao banjalučki PK “Olymp” 28. 11. 2020. godine u Banjaluci.

Margita je zlatne medalje osvojila u disciplinama 50m prsno, slobodno i delfin zatim 100m slobodno i mješovito, te srebro u disciplini 50m leđno.

Uspjeh je još veći imajući u vidu činjenicu da su takmičari PK “Sport time” rano ujutru otputovali za Banjaluku, potom su se takmičili, jednu za drugom, u svim disciplinama, bez ikakvog odmora ili pauze. Osim navedenog, takmičili su se i drugi klubovi iz Banjaluke, Mostara i Sarajeva, a najviše medalja, 136, osvojili su takmičari PK “Olymp”, koji su bili i najbrojniji sa sto četrdeset jednim takmičarem, dok je 18 takmičara PK “Sport time” osvojilo 54 medalje, što je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Važno je napomenuti i da je plivačica PK “Orka” iz Mostara, Lana Pudar, ponovo zablistala i oborila čak tri državna rekorda, u disciplinama 50m slobodno u kategoriji do 14 i do 16 godina, te 100m slobodno do 14 godina. Lana Pudar je višestruka rekorderka i jedna od najperspektivnijih plivačica u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje je održano na Olimpijskom bazenu Banjaluka, po svim važećim pravilima i uputama Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, te je rizik za sportiste i trenere smanjen na minimum, dok prisustvo publici nije bilo dozvoljeno.

Filter 2019