Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Nacrt budžeta za 2021. godinu veći od 12 miliona KM

Autor: FILTER/ D.L.

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas Nacrt budžeta za 2021. godinu u iznosu od 12 616 000 KM. U odnosu na ovogodišnji budžet, Nacrt je manji za 2.374.000.

Jedan od razloga je, kaže Boško Jugović, načelnik opštine Pale taj što su očekivanja da će priliv od prihoda biti manji zbog posljedica pandemije virusa korona.

“Takođe, dio kreditnih sredstava koji je realizovan u toku ove godine biće prenesen u sljedeću godinu. To se odnosi na sredstva pri realizaciji projekata izgradnje gradskog parka, proširenje vrtića ”Bubamara” i izgradnje toplovoda za potrebe izmještanja Toplane iz centra Pala”, naveo je Jugović.

Poručio je da će se nastaviti ulaganje u pomenute infrastrukturne projekte koji su već započeti, te da su sredstva za kapitalne projekte koji su predviđeni za 2021. godinu, obezbijeđena.

”Očekujemo da u toku iduće godine gradi zgrada Policijske uprave i objekat fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, što će biti dodatan uspjeh i podrška budžetu”, rekao je Jugović.

Igor Tošić, šef kluba odbornika PDP-a, istakao je da PDP nije podržao Nacrt budžeta za 2021. godinu jer nisu ni u učestvovali u njegovom kreiranju.

”Ipak smo mi ovdje glas jednog dijela građana. Mislim da bi bilo korektno da su nas pozvali na jedan sastanak i dozvolili da učestvujemo u radu koji se tiče svih građana opštine Pale. Današnja skupština je potvrdila da veliki broj odbornika ne učestvuje u raspravi, ovdje nema konstruktivnih prijedloga”, rekao je Tošić.

Odbornici Skupštine opštine Pale saglasno su donijeli odluku da se do kraja ove zimske sezone ne mijenja cijena po kojoj Olimpijski centar Jahorina i skijalište Ravna planina kupuju vodu. Ta cijena od novembra 2018. je 0,25 KM po metru kubnom. U zavisnosti od trajanja zimske sezone, cijena vode će biti korigovana i biće vraćena na 0,60 KM, što je takođe višestruko manje u odnosu na cijenu vode koju plaćaju pravna lica.

Filter 2019