Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /latinica

Organizovati primopredaju dužnosti između gradonačelnika

Autor: FILTER/M.K.

Nakon što je novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio dopis Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS, a nakon tvrdnji da mu se osporava pruzimanje funkcije, stigao je zvaničan odgovor.

U odgovoru Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS navedeno je da se primopredaja dužnosti provodi osam dana od dana potvrde mandata.

“Članom 47. stav 2. Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da se primopredaja dužnosti nakon provedenih izbora za organe jedinice lokalne samouprave obavlja najkasnije u roku od osam dana od dana potvrde mandata organa nadležnog za sprovođenje izbora za gradonačelnika, odnosno načelnika opštine.

Dakle, propisana odredba člana 47. Zakona o lokalnoj samoupravi na jasan način obavezuje kako i kada se mora izvršiti primopredaja dužnosti između gradonačelnika, a nakon potvrde mandata od strane organa zaduženog za sprovođenje izbora za gradonačelnika”, navedeno je u odgovoru resornog ministarstva.

Odgovor je dostavljen Ćosiću i Komisiji za primopredaju dužnosti između gradonačelnika, koju je na posljednjoj sjednici imenovala Skupština grada Istočno Sarajevo.

U skladu sa izjašnjenjem resornog ministarstva očekuje se da primopredaja dužnosti između Vukovića i Ćosića bude zakazana u najkraćem roku.

Filter 2019