Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Oprezno prilikom rukovanja pirotehnikom

Izvor: Policijska uprava Istočno Sarajevo

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizuju kampanju pod nazivom „Petarde nisu igračke“, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, sa ciljem sprečavanja neovlašćenje prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i nezokanite upotrebe vatrenog oružja.

Tokom akcije policijski službenici PU Istočno Sarajevo u saradnji sa nadležnim organima vršiće pojačanu kontrolu prodavnica koje su ovlašćene za prodaju pirotehničkih sredstava i tako još jednom upozoriti vlasnike da prodaja ovih proizvoda mora biti u skladu sa važećim propisima.

Zakonska regulativa predviđa koja vrsta prirotehničkih sredtava je dozvoljena za upotrebu, kao i zabranu korištenja na određenim mjestima i na način koji uznemirava građane.

Najveći dio preventivnih aktivnosti tokom ove akcije usmjeren je na najmlađe, tako da policijski službenici vrše kraća edukativna predavanja o nedozvoljenoj upotrebi i opasnostima usljed nepravilnog korištenja pirotehničkih sredstava,  učenicima osnovnih i škola na području Uprave, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Ovom prilikom pozivamo da se uključe svi predstavnici lokalnih zajednica, obrazovnih institucija, roditelji i nevladine organizacije, jer najrizičnija ali istovremeno i najugroženija kategorija društva  jesu djeca i maloljetnici. 

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava kako bi novogodišnji i božićni praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.

Filter 2019