Thu. Jan 28, 2021
ћирилица /latinica

Nemanja Majdov najbolji sportista iz Republike Srpske

Izvor: SportDC/Glas Srpske

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, proglašen je večeras za najboljeg sportistu iz Republike Srpske u izboru “Glasa Srpske”.

Poznato je da u tradicionalni izbor “Glasa Srpske” ulaze samo sportisti koji nastupaju na prostoru Republike Srpske, ali je uvedena i nagrada za najboljeg sportistu iz Republike Srpske, gdje u konkurenciju ulaze i svi oni koji se takmiče u klubovima i reprezentacijama van Republike Srpske.

Titulu najboljeg sportiste iz Republike Srpske po drugi put ponio je Nemanja Majdov kojem je ovo priznanje pripalo i 2017. godine. Majdov je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu, a prije tri godine bio je šampion svijeta.

Zbog specifične situacije i epidemiološke situacije, Nemanja Majdov je nagradu primio u Istočnom Sarajevu, a uručio mu je premijer Republike Srpske, Radovan Višković.

-Velika mi je čast da sam dobio ovu prestižnu nagradu. Dobio sam mnoge nagrade van naše Republike, širom svijeta, ali ova mi je najdraža jer je dobijam u mojoj Republici Srpskoj. Odavde sam, ovdje živi, odavde sam krenuo u svijet i postao šampion svijeta. Ovo mi je velika motivacija i podstrek za dalji rad. Živjela Republika Srpska i Srbija- rekao je Nemanja Majdov nakon dobijanja nagrade.

Za najboljeg sportistu Republike Srpske proglašen je košarkaš Igokee, Dalibor Ilić.

Filter 2019