Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /latinica

Na društvenim mrežama se pojavili lažni nalozi SPC

Izvor: Srna

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ obavijestila je javnost da se na društvenim mrežama, posebno na “Fejsbuku” i “Instagramu”, u posljednje vrijeme pojavilo više lažnih naloga koji se koriste imenom SPC i njenim grbom.

Tim povodom se Informativnoj službi SPC javilo više vjernika sa pitanjem da li ovi nalozi pripadaju SPC, s obzirom na stavove koji se na njima iznose, ali i razne ekonomske transakcije koje se putem tih naloga obavljaju.

U saopštenju Informativne službe SPC se ističe da se jedina zvanična prezentacija SPC nalazi na internet adresama spc.srb i spc.rs.

“U ovom trenutku, nijedan nalog na bilo kojoj društvenoj mreži koji nosi naziv “Srpska Pravoslavna Crkva” nema veze sa zvaničnim sajtom naše pomesne Crkve”, ističe se u saopštenju.

Ukoliko bi SPC imala svoj nalog na društvenim mrežama, i ukoliko ga, kojim slučajem, u budućnosti postavi, to bi, dodaje se u saopštenju, bilo objavljeno na pomenutom zvaničnom sajtu.

SPC je pozvala vlasnike naloga na društvenim mrežama koji nose naziv “Srpska Pravoslavna Crkva” i drže njen zvanični grb da te naloge u što kraćem roku obrišu, što zbog moralnog obzira, što zbog činjenice da je riječ o djelatnosti koja spada u krivično djelo lažnog predstavljanja.

Filter 2019