Tue. Jan 26, 2021
ћирилица /latinica

Nagrada za najboljeg organizatora volontiranja

Izvor: Srna

Nagrada Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske za najboljeg organizatora volontiranja u ovoj godini pripala je Crvenom krstu Republike Srpske i biće uručena u petak, 4. decembra, u Banjaluci povodom Međunarodnog dana volontera.

Koordinator za podmladak i omladinu i socijalno-humanitarnu djelatnost Crvenog krsta Republike Srpske Ivana Grujić rekla je Srni da su svi ponosni na nagradu jer je prepoznat i nagrađen najvećim priznanjem rad ove organizacije i volontera.

“Republička nagrada za najboljeg organizatora volontiranja je najveće priznanje koje Republika Srpska dodjeljuje za volonterski rad i doprinos njegovom promovisanju”, navela je Grujićeva.

Ona je dodala da će nagrade biti uručene i najboljim volonterima Momiru Ašonji iz Istočnog Sarajeva, Darku Vraniću iz Foče, Jovani Popović iz Šamca i Milanu Duvnjaku iz Gradiške.

Grujićeva je podsjetila da je Crveni krst Republike Srpske najveća i najstarija volonterska organizacija u zemlji koja okuplja više od 3.000 aktivnih volontera koji rade na unapređenju svoje zajednice i istovremeno kroz rad, brigu i učenje mijenjaju svoje i živote svojih sugrađana.

Prema njenim riječima, Crveni krst Srpske je od početka uključen u borbu sa epidemijom virusa korona, a volonteri i osoblje su pružali nesebičnu pomoć stanovništvu i postigli velike rezultate na terenu.

Ona je navela da će Crveni krst Republike Srpske, povodom Međunarodnog dana volontera – 5. decembra, dodijeliti za 369 istaknutih volontera zahvalnice za pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobrotu i ljubav prema čovjeku.

“Zbog trenutne situacije izazvane epidemijom virusa korona neće biti organizovan centralni događaj dodjele zahvalnica, nego će one biti uručene volonterima preko gradskih i opštinskih organizacija Crvenog krsta. Organizovaćemo i promotivnu onlajn kampanju Volonteri Crvenog krsta kao snaga humanosti i solidarnosti u vrijeme krize“, rekla je Grijićeva.

Ona je istakla da je želja ove organizacije da promoviše volonterizam kao snagu humanosti i solidarnosti u društvu.

Generalna skupština UN proglasila je 1985. godine 5. decembar za Međunarodni dan volontera kao podsjećanje na dan kada je 1970. stvoren Program UN za volontere čiji je cilj podsticanje što većeg broja ljudi da ponude svoje volonterske usluge.

Filter 2019